Ciolacu, despre inundaţii: Despăgubirile să ajungă la oameni cât mai curând

Procedura de evaluare a pagubelor produse de inundaţii este în curs şi trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând, spune premierul Marcel Ciolacu, după o întâlnire de lucru.

121 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre inundaţii: Despăgubirile să ajungă la oameni cât mai curând

Ciolacu, despre inundaţii: Despăgubirile să ajungă la oameni cât mai curând

Premierul Marcel Ciolacu a avut marţi o întâlnire de lucru pentru a analiza situaţia din zonele afectate de inundaţii şi măsurile de intervenţie necesare pentru sprijinirea urgenţă a persoanelor care au de suferit din cauza fenomenelor meteorologice.

„Pentru oamenii aflaţi în situaţii dificile, fiecare zi contează. Am cerut autorităţilor statului ca acolo unde putem interveni pentru a ajuta populaţia, să o facem cât mai rapid. Procedura de evaluare a pagubelor este în curs, trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a cerut, de asemenea, ca mecanismul de comunicare între instituţiile statului să fie pro-activ, având în vedere ca asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese. De asemenea, şeful Executivului a cerut ca ministerele şi agenţiile din subordine să acţioneze coordonat cu celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru ca reacţia de răspuns să fie eficientă.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi şeful DSU, Raed Arafat, au evidenţiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populaţiei din zonele cu risc de inundaţii, care să includă mesaje adaptate situaţiei din teren.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Mircea Fechet, secretarul de stat în MMAP, Bogdan Balanişcu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general la Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Sorin Lucaci, şi consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frasineanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici