Ciolacu: Luptătorii din Forţele Speciale trebuie să beneficieze de tehnologia de ultimă oră

Istoria de 20 de ani a Forţelor pentru Operaţii Speciale se suprapune cu aderarea României la NATO, iar autorităţile trebuie să facă toate eforturile pentru ca luptătorii acestor unităţi să beneficieze de tehnologia de ultimă oră, spune Marcel Ciolacu, la Târgu Mureş.

3903 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Luptătorii din Forţele Speciale trebuie să beneficieze de tehnologia de ultimă oră

Ciolacu: Luptătorii din Forţele Speciale trebuie să beneficieze de tehnologia de ultimă oră

„Apariţia Forţelor pentru operaţii speciale a reprezentat o etapă esenţială în cadrul procesului de modernizare al Armatei României. Practic, istoria de 20 de ani a acestei unităţi se suprapune cu aderarea României la NATO. În mod firesc, cei care au făcut parte din această structură de top a armatei noastre au fost printre primii capabili să execute misiuni la standardele NATO, în cele mai complicate teatre de luptă ale lumii. Faptul că astăzi dispunem de un Comandament integrat al Forţelor pentru Operaţii Speciale este nu doar efectul acestei schimbări structurale de viziune militră, ci şi al efortului considerabil depus în ultimii ani. Este rezultatul managementului resurselor umane, dar şi al atenţiei deosebite în privinţa selecţiei, instruirii şi antrenării multivalente a militarilor de primă calitate. De asemenea, s-a investit semnificativ în armament şi echipamente adecvate, în modernizarea bazelor de antrenament, precum şi în conceperea doctrinelor, manualelor şi instrucţiunilor specifice forţelor pentru operaţii speciale”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că în Forţele Române de Operaţii Speciale sunt militari de elită, profesionişti cu aptitudini dezvoltate de luptători şi de lideri, majoritatea fiind simultan paraşutişti, scafandri şi alpinişti, capabili să facă faţă oricărei situaţii deosebite.

„Sunt mândru că România dispune astăzi de unităţi moderne, gata să răspundă rapid şi decisiv la situaţii de criză şi să asigure protecţia cetăţenilor şi a intereselor naţionale. Şi spun asta mai ales ţinând cont de ceea ce se întâmplă chiar la graniţele noastre. Războiul sângeros din Ucraina, provocat de agresiunea cinică a Rusiei asupra unui stat independent, ne arată importanţa pe care o au, în confruntările militare moderne, structurile de operaţii speciale. Am văzut multe exemple în care asemenea operaţiuni au provocat pierderi mari unui inamic cu efective masive şi putere suplimentară de foc. Elemente precum surpriza, viteza de acţiune, mobilitatea, flexibilitatea şi înţelegerea mediului de acţiune din toate punctele de vedere au devenit vitale în războiul modern. Am aflat din discuţiile cu lideri politici din ţări membre NATO că toţi cei din forţele de operaţii speciale române v-aţi câştigat într-o perioadă relativ scurtă o recunoaştere internaţională şi un respect cu totul aparte! Aţi luat parte la misiuni cu grad ridicat de pericol, în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Kosovo, în cadrul unor misiuni conduse de NATO sau a altor coaliţii de forţe în Africa, Asia şi Marea Mediterană”, adaugă preşedintele Camerei Deputaţilor.

El afirmă, în încheiere, că sacrificiul eroior din forţele de operaţii speciale căzuţi la datorie şi al celor răniţi în misiuni obligă autorităţile să facă toate eforturile pentru ca luptătorii acestor unităţi să beneficieze de tehnologia de ultimă oră şi orice alte dotări necesare pentru ca vieţile lor să fie protejate cât mai bine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici