Cioloş: Medicii care au lucrat suplimentar în urma incendiului de la Colectiv trebuie recompensaţi

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Sănătăţii va elabora un act normativ care va permite plata orelor suplimentare pentru personalul medical care a acordat îngrijiri victimelor de la clubul Colectiv.

1032 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Medicii care au lucrat suplimentar în urma incendiului de la Colectiv trebuie recompensaţi

Cioloş: Medicii care au lucrat suplimentar în urma incendiului de la Colectiv trebuie recompensaţi (Imagine: Andreea Tănase /Arhiva Mediafax Foto)

"Ministerul Sănătăţii urmează să vină cu un act normativ pentru a putea plăti orele suplimentare medicilor care în acea perioadă foarte intensă nu au mai calculat timpul pe care l-au petrecut în spitale şi mi se pare normal să-i recompensăm aşa cum se cuvine şi cum prevede legea", a spus Cioloş, la finalul unei şedinţe informale cu membrii Guvernului.

Totodată, el a spus că printr-un alt act normativ se va asigura baza legală care va permite acoperirea cheltuielilor de deplasare la spitale din UE sau din afara UE a victimelor şi aparţinătorilor acestora care solicită un astfel de ajutor financiar.

Dacian Cioloş i-a mai cerut ministrului de resort să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

"Am cerut ministrului Sănătăţii să continue să urmărească foarte atent situaţia persoanelor care au suferit arsuri şi anumite consecinţe de sănătate în urma accidentului de la Colectiv şi să am o informare periodică atât în privinţa evoluţiei situaţiei celor care sunt internaţi în ţară, cât şi a celor internaţi în străinătate", a spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici