Ciorbea despre decizia CCR în cazul lui Kovesi: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a afirmat, marţi, referitor la decizia CCR prin care a stabilit că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că instituţia pe care o conducere nu are nicio atribuţie în acest sens.

1842 afișări
Imaginea articolului Ciorbea despre decizia CCR în cazul lui Kovesi: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie

Ciorbea despre decizia CCR în cazul lui Kovesi: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie

''În primul rând, păstrez rezerva de a comenta până nu văd care este motivarea deciziei şi în al doilea rând aş zice că îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie în materie. Absolut niciuna. Nici nu am analizat-o din moment ce nu intră în competenţa noastră, nu e cazul", a declarat marţi Victor Ciorbea, la Parlament.

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici