Circa 100 de elevi din Valea Jiului, abandonaţi la Paris

Circa o sută de elevi din Valea Jiului plecaţi în excursie la Paris au fost abandonaţi în capitala franceză de agenţia de turism Avangarde Club, care a lăsat şi cei 44 de elevi în Germania, copiii fiind nevoiţi să doarmă o noapte în autocar în curtea hotelului, din cauză că nu aveau plătită cazarea.

33 afișări
Imaginea articolului Circa 100 de elevi din Valea Jiului, abandonaţi la Paris

Circa 100 de elevi din Valea Jiului, abandonaţi la Paris

Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţi de agenţia de turism în Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor, care au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului. Potrivit părinţilor elevilor, autocarul cu elevi a fost sechestrat câteva ore în curtea hotelului, însă şoferul a forţat ieşirea şi a reuşit să fugă.

Agenţia de turism, Avangarde Club, este aceeaşi care a lăsat un grup de 44 de elevi din Deva şi Abrud, plecaţi în excursie în Franţa, în Germania, după ce şoferul autocarului a rămas fără bani de combustibil.

Mai multe familii din Valea Jiului sunt îngrijorate pentru copiii plecaţi într-o excursie la Paris, iar părinţii acuză agenţia de turism că nu a respectat oferta prezentată înainte de plecarea elevilor şi nu a plătit cazarea copiilor, care au dormit o noapte în autocare.

"Pe drum s-a întâmplat ceva, fiindcă nu s-au respectat cazările. Au dormit o noapte în Budapesta, nu acolo aveau de dormit. Trebuiau să mai doarmă la Stuttgart, au ajuns târziu şi nu au mai dormit. Au dormit o noapte la Strasbourg şi apoi au plecat către Paris. Cei de la hotel din Franţa le-au spus că nu au cum să-i primeasscă, fiindcă agenţia de turism nu ar fi plătit biletele, cazarea pentru cele trei nopţi. Au dormit în autocar în curtea hotelului. Cei de la hotel nu i-au lăsat să plece, nu ştiu de ce. Au închis porţile de la hotel şi autocarul a rămas blocat acolo, apoi autocarul a forţat ieşirea şi au putut să scape. Ca la puşcărie a fost acolo", a declarat, joi, Emanuela Chiriţescu, mama unui elev plecat la Paris.

Potrivit sursei citate, între timp, copiii s-au cazat la un alt hotel, unde au fost nevoiţi să plătească o sumă suplimentară de 40 de euro.

"Li s-au promis nişte condiţii care nu au fost respectate. Azi noapte (miercuri spre joi - n.r.) ne-au sunat la ora două că nu li s-a asigurat cazare. Nu li s-a respectat absolut deloc programul. Suntem foarte revoltaţi, am cheltuit nişte bani şi toată lumea este îngrijorată. Unii copii au spus că vor acasă. Bineînţeles că nu au cum să se întoarcă. Unii sunt de la clasele V-VIII, inclusiv copii de liceu. Nu ştim ce se va întâmpla. Să sperăm că vor ajunge bine acasă", a spus Adela Tirea, mama unei fetiţe din clasa a şaptea, aflată în excursie.

Copiii ţin legătura cu familiile telefonic.

Elevii din Valea Jiului au plecat în Franţa printr-o agenţie de turism din Bucureşti, Avangarde Club, părinţii plătind câte 350 de euro pentru fiecare copil.

Două familii din Valea Jiului, părinţi ai unor elevi abandonaţi în Paris de agenţia de turism, au plecat, vineri, spre Franţa, după ce au vorbit la telefon cu copiii şi aceştia le-au spus că o parte dintre ei au răcit, însă hunedorenii spun că nu au suma necesară pentru întoarcerea întregului grup.

Cele două familii vor înnopta la Stuttgart, urmând ca în cursul dimineţii să-şi continue drumul pentru a ajunge la copii, în Paris, şi a-i putea recupera.

Emanuela Chiriţescu, mama unui dintre elevii aflaţi în Franţa, a declarat, că a decis să meargă personal să-şi aducă băiatul acasă după ce acesta i-a spus că va sta până vineri seară, la ora 21.00, în parcul de distracţii Disneyland. Femeia a spus că nu i se pare normal ca elevii să petreacă o zi întreagă în parcul de distracţii din cauză că agenţia nu şi-a respectat promisiunile.

"Am luat şi nişte medicamente cu noi pentru că am înţeles că o parte dintre copii au răcit şi noi ne vom aduce copiii acasă (împreună cu cealaltă familie cu care se află în maşină - n.r.) şi s-ar putea să mai luăm cu noi o fetiţă despre care ştim că e răcită", a spus Emanuela Chiriţescu.

Cele două familii spun însă că nu au cu ei banii necesari pentru întoarcerea întregului grup de elevi, întrucât suma se ridică la 3.000 de euro, iar ei nu dispun de aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici