Circa 1000 de persoane au participat la protestul din Măgureni

Câteva sute de locuitori din comuna prahoveană Măgureni au protestat în faţa primăriei din localitate, apoi au mers să-şi exprime nemulţumirile la firma de construcţii ce ar urma să transforme în carieră dealul din localitate, la manifestaţie strângându-se circa o mie de persoane.

75 afișări
Imaginea articolului Circa 1000 de persoane au participat la protestul din Măgureni

Circa 1000 de persoane au participat la protestul din Măgureni

Potrivit viceprimarului comunei Măgureni, Gheorghe Iordache, dupa o oră de protest în fata primăriei oamenii au mers la punctul de lucru al firmei de construcţii, unde însă nu au găsit niciun reprezentant al societăţii pentru a-şi expune nemulţumirile.

"Oamenii nu sunt de acord cu exploatarea pietrişului din deal, acţiunea fiind ilegală deoarece nu are avizul primăriei. Locuitorii se tem pentru casele lor, pentru drumurile din zonă şi sunt convinşi că după defrişarea dealului vor avea loc alunecări de teren care vor pune în pericol comunitatea", a declarat viceprimarul comunei Măgureni.

Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ trei ore.

Potrivit primarului localităţii Măgureni, Gheorghe Iarca, oamenii vor să atragă atenţia asupra faptului că acţiunea este ilegală şi că le va afecta casele şi drumurile din comună.

"Consiliul Local este alături de oameni şi îi va susţine necondiţionat în demersul lor. Ei acuză anumite ilegalităţi care au avut loc în trecut la primărie, iar organele de anchetă pot da un răspuns pe această temă în ceea ce priveşte avizul obţinut de compania de construcţii de la Consiliul Local, în vechea componenţă", a declarat primarul comunei prahovene Măgureni.

Potrivit surselor citate, de pe acest deal ar urma să se excaveze 200.000 de metri cubi de pietriş, iar în fiecare zi zeci de camioane ar urmă să treacă pe străzile comunei încărcate cu pietriş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici