Circulaţia camioanelor nu va fi permisă, joi, pe teritoriul Ungariei

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a anunţat că circulaţia camioanelor nu va fi permisă, joi, pe teritoriul Ungariei, astfel că la frontieră sunt luate măsuri speciale de fluidizare a traficulului, fiind recomandată oprirea TIR-urilor în parcări încă de pe teritoriul României.

7 afișări
Imaginea articolului Circulaţia camioanelor nu va fi permisă, joi, pe teritoriul Ungariei

Circulaţia camioanelor nu va fi permisă, joi, pe teritoriul Ungariei

Conform purtătorului de cuvânt al IJPF Arad, Florin Oprişa, joi este sărbătoare în Ungaria, respectiv Ziua Morţilor, astfel că este interzisă circulaţia camioanelor de mare tonaj.

În aceste condiţii, TIR-urile care vor trece graniţa în perioada 31 octombrie, ora 22,00 – 1 noiembrie, ora 22,00, vor fi oprite în parcări de pe teritoriul Ungariei.

“Pe măsură ce parcările din Ungaria sunt umplute, TIR-urile vor staţiona pe teritoriul României. Pentru că în astfel de situaţii apar cozi de TIR-uri la frontieră, vor fi luate măsuri speciale de fluidizare a traficului”, a declarat, marţi, Florin Oprişa.

Grănicerii le recomandă şoferilor de TIR să evite ieşirea din ţară în acest interval şi să rămână în parcări de pe teritoriul României.

În urmă cu o săptămână, sute de TIR-uri au format cozi pe o distanţă de peste cinci kilometri, la ieşirea din ţară prin Nădlac, pentru că în Ungaria a fost sărbătoare naţională, prilejuită de comemorarea a 51 de ani de la revoluţia anti-comunistă.

În Ungaria nu este permisă circulaţia camioanelor de mare tonaj la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici