Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată, trei trenuri sunt întârziate

CFR anunţă că a fost reluată circulaţia feroviară pe ruta Braşov - Predeal, închisă sâmbătă, după ce din cauza vântului, mai mulţi copaci au căzut pe linia de cale ferată între staţiile Timişu de Jos şi Dârste, un tren rapid şi două acceletrate ajungând cu întrziere la Oradea, Bucureşti şi Galaţi.

74 afișări
Imaginea articolului Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată, trei trenuri sunt întârziate

Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată, trei trenuri sunt întârziate (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Trenurile care vor ajunge la destinaţie cu întârziere sunt: trenul R 531 care circulă pe relaţia Bucureşti Nord - Oradea, care a aşteaptat redeschiderea în staţia Predeal de la ora 16.14; trenul Acc 1746 care circulă pe relaţia Satu Mare - Bucureşti Nord a aşteptat redeschiderea în staţia Timişu de Sus de la ora 16.43; trenul Acc 1731 care circulă pe relaţia Braşov - Galaţi a aşteptat redeschiderea în staţia Dârste de la ora 16.46.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA precizează că în intervalul 16.03-17.50, din cauza vremii nefavorabile şi a vântului foarte puternic, mai mulţi copaci au căzut pe linia de cale ferată între staţiile Timişu de Jos şi Dârste, cele trei trenuri fiind oprite în staţiile adiacente, până la redeschiderea circulaţiei.

Copacii s-au prăbuşit pe ambele fire între staţiile Timişu de Jos şi Dârste, circulaţia fiind blocată deoarece în momentul prăbuşirii au rupt linia de înaltă tensiune pe firul II, iar pe firul I au căzut în gabarit.
Echipele de intervenţie, prezente la faţa locului au tăiat copaci căzuţi pe firul I, astfel încât trenurile şi-au reluat traficul la ora 17.50 pe acest fir de circulaţie, iar pe firul II se lucrează la remedierea defecţiunii la linia de
contact.

"CFR SA îşi cere scuze călătorilor pentru întârzierile provocate de acest deranjament şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici