Circulaţia pe A2 a fost reluată, cu restricţie de viteză. Circulaţie închisă pe drumuri naţionale. Peste 100 de trenuri anulate - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

Autostrada Bucureşti - Constanţa (A2), pe care circulaţia a fost întreruptă temporar din cauza zăpezii, a fost redeschisă duminică, la 13.30, cu restricţie de viteză de 50 de kilometri pe oră, informează Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române.

612 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe A2 a fost reluată, cu restricţie de viteză. Circulaţie închisă pe drumuri naţionale. Peste 100 de trenuri anulate - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

Circulaţia pe A2 a fost reluată, cu restricţie de viteză. Peste 100 de trenuri anulate - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

UPDATE Circulaţie închisă temporar pe tronsoane din patru drumuri naţionale din Botoşani şi Constanţa

Circulaţia rutieră este închisă temporar, duminică seară, pe tronsoane din patru dumuri naţionale din judeţele Botoşani şi Constanţa, în timp ce pe tronsonul Bucureşti - Feteşti al A2 este instituită restricţie de viteză de 50 km/h, informează Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române.

Conform datelor centralizate la ora 19.00, nu se circulă pe DN24C Manoleasa - Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani), DN 29 Botoşani - Săveni - Manoleasa (judeţul Botoşani), DN 29A Dorohoi - Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani) şi DN 3 Ostrov - Băneasa (judeţul Constanţa).

De asemenea, este restricţionată circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe tronsoane ale mai multor drumuri naţionale: DN 22 Măcin - Garvăn, DN22 Măcin - Caugagia, DN 22A Cataloi- Baia, DN 22D Ciucorova - Caugagia, DN 22D Horia- Ciucorova, DN 22D Măcin - Carcaliu, DN 22D Măcin - Horia, DN 22E Garvăn - I. C. Brătianu, DN 22F Horia - Nalbant şi DN 7C, între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu).

Traficul pe autostradă se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe anumite tronsoane carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă de 1-2 centimetri, potrivit sursei citate.

Până la reluarea circulaţiei pe A2, traficul pe tronsonul Lehliu-Feteşti a fost întrerupt pe sensul Bucureşti-Constanţa, din cauza zăpezii.

Circulaţie restricţionată pe patru linii feroviare, peste 100 de trenuri anulate

Traficul feroviar este restricţionat din cauza zăpezii, duminică, pe patru linii, majoritatea din sud-est, iar 118 trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 12.00.

Astfel, circulaţia este restricţionată între staţiile Broşteni şi Slobozia, Buzău şi Făurei Fir2, Ploieşti Sud şi Broşteni şi Urziceni şi Făurei - Tecuci.

 Pentru deszăpezire, se intervine atât cu utilaje, cât şi cu personal.

Trenurile anulate sunt, în majoritate, de pe rute din sudul şi estul ţării.

Un drum naţional şi patru judeţene sunt încă închise în judeţul Constanţa

Un drum naţional şi alte patru judeţene sunt în continuare închise, în judeţul Constanţa, unde autorităţile au intevenit şi duminică pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase înzăpezite pe drumuri.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, DN 3 este în continuare închis circulaţiei, iar pe DN 22 se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa peste 3,5 tone.

Navigaţia pe Dunăre, închisă în zona Moldova Nouă din cauza vântului puternic

Navigaţia pe Dunăre este închisă, duminică, în zona Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, între kilometrii 1040 şi 1075, din cauza vântului puternic, zeci de nave staţionând pe fluviu.

Circulaţia navelor pe partea sârbească a Dunării a fost închisă în urmă cu trei zile, când vântul a atins o viteză de 22 de metri pe secundă.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, circulaţia pe sectorul românesc a fost închisă duminică dimineaţă, când s-a înregistrat o viteză de 22 de metri pe secundă a vântului, ceea ce echivalează cu peste 75 de kilometri la oră, prognozele arătând că vântul nu va pierde din intensitate până luni după-amiază.

"Convoaielor care vin acum şi au tranzitat azi-noapte (în noaptea de sâmbătă spre duminică - n.r.), le-am indicat să ancoreze în zona Orşova până la Berzască, pentru că în acea zonă este aglomeraţie. Tot ce vine din aval trece ecluza şi se opreşte", a precizat Mihai Ghiba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici