Circulaţia pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, oprită pe ambele sensuri din cauza spargerii unei conducte de gaze

Circulaţia pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost oprită, vineri la prânz, pe ambele sensuri, după ce o conductă de gaze aflată la aproximativ doi metri de banda de urgenţă s-a spart. Traficul rutier a fost reluat după o oră şi jumătate de blocaj, timp în care lucrătorii OMW Petrom, societatea căreia îi aparţine conducta fisurată, au intervenit pentru oprirea distribuirii gazului.

619 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, oprită pe ambele sensuri din cauza spargerii unei conducte de gaze

Circulaţia pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, oprită pe ambele sensuri din cauza spargerii unei conducte de gaze (Imagine: Tudor Costi/Mediafax foto)

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere A1, comisar şef Emilian Buican, la faţa locului au acţionat pompierii militari dâmboviţeni şi ai OMW Petrom pentru asigurarea măsurilor de prevenire a unui incendiu sau a unei explozii, iar angajaţii firmei au oprit alimentare cu gaz a conductei care aparţine Parcului nr. 4 Corbi Mari.

"A fost, am înţeles, o fisură în conducta de gaz, la faţa locului au acţionat o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa de la Pichetul Potlogi şi o autospecială de la Serviciul de Pompieri al OMW Petrom. După ce noi am oprit traficul rutier, la faţa locului au venit lucrătorii societăţii căreia îi aparţine conducta, s-a oprit distribuirea gazului, iar angajaţii acestei firme urmează să remedieze defecţiunea", a declarat şeful Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican.

Potrivit sursei citate, pompierii au dat asigurări că nu mai există pericol în zonă, iar în aceste condiţii a fost luată decizia reluării traficului rutier după aproximativ o oră şi jumătate de blocaj.

"În acest moment, circulaţia se desfăşoară normal pe ambele sensuri", a declarat şeful Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican.

Traficul a fost deviat provizoriu la kilometrul 30, pe ruta Bolintin - Crevedia - DN61 Ghimpaţi - Găeşti - A1 (kilometrul 70), şoferii fiind sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici