Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN 17. Strat de zăpadă de 20 de centimetri în Pasul Tihuţa

Circulaţia pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, se desfăşoară în condiţii de iarnă, joi, după ce în cursul nopţii de miercuri spre joi a început să ningă abundent, zece utilaje de deszăpezire aflându-se în zonă, iar stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri.

1154 afișări
Imaginea articolului Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN 17. Strat de zăpadă de 20 de centimetri în Pasul Tihuţa

Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN 17. Strat de zăpadă de 20 de centimetri în Pasul Tihuţa (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat că în Pasul Tihuţa - principala cale de acces între Transilvania şi Moldova din nordul ţării - a început să ningă abundent, stratul de zăpadă depus ajungând la 20 de centrimetri.

La munte viscoleşte puternic, iar zăpada este adusă în drum, în spatele utilajelor de deszăpezire. Din cauza temperaturilor scăzute şi a frigului, drumul este alunecos.

"Acţionăm cu 10 utilaje de deszăpezire şi am împrăştiat până acum 140 de tone de material antiderapant. Avem însă greutăţi din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic”, a spus Vasile Curtean.

În Pasul Tihuţa, vizibilitatea este redusă şi din cauza ceţii.

Secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa acţionează şi pe DN 17 C, în Dealul Ştefăniţei, unde până joi dimineaţa două utilaje au răspândit 8 tone de material antiderapant.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici