Circulaţie îngreunată pe DN 1, pe sensul de mers spre Braşov

Traficul rutier pe DN 1 se desfăşura cu dificultate, vineri după-amiază, în zona staţiunilor prahovene Sinaia şi Buşteni, pe sensul de mers Bucureşti - Braşov, în condiţiile în care mulţi turişti se îndreaptă cu maşinile personale către munte, acolo unde-şi vor petrece week-end-ul şi Revelionul.

2 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată pe DN 1, pe sensul de mers spre Braşov

Circulaţie îngreunată pe DN 1, pe sensul de mers spre Braşov

Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului de Monitorizare a Traficului Rurier de la Sinaia, aproximativ 4.500 de autovehicule au tranzitat DN 1, în zona Sinaia, pe sensul Bucureşti - Braşov, vineri între orele 8.00 şi 14.00. Ora 11.00 este momentul din zi în care a fost cea mai mare aglomeraţie, camerele de luat vederi ale dispeceratului înregistrând, în doar 60 de minute, 1.089 de autovehicule care au urcat către munte. Potrivit sursei citate, după ora 11.00 valorile de trafic au început să scadă, dar scăderea nu este semnificativă, în continuare sute de maşini urcând, pe DN 1, către staţiunile de pe Valea Prahovei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Traficul se aglomerează, în special, în Sinaia şi Buşteni, acolo unde şoferii trebuie să acorde prioritate turiştilor care traversează drumul pe trecerile pentru pietoni din staţiuni.

Poliţiştii spun că, deşi drumul este mai aglomerat decât de obicei, valorile de trafic înregistrate anul acesta în perioada dintre Crăciun şi Revelion sunt mai mici decât cele înregistrate anul trecut în aceeaşi perioadă, când pe DN 1, în zona Sinaia, s-au înregistrat şi câte 1.600 de autovehicule care au urcat spre munte într-o oră.

Sursa citată a precizat, pentru MEDIAFAX, că pe sensul de mers Braşov - Bucureşti se circulă fluent, fără probleme în trafic, numărul de maşini care se îndreaptă dinspre munte către Capitală fiind mult mai mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici