Circulaţie rutieră dificilă pe DN 71 Târgovişte-Sinaia, din cauza ninsorilor abundente

Circulaţia rutieră pe DN 71 Târgovişte-Sinaia, în zona montană a judeţului Dâmboviţa, se desfăşura cu dificultate, marţi seară, pe o singură bandă, pe o porţiune de câteva sute de metri, din cauza unor autovehicule neechipate pentru iarnă, care au blocat drumul, în zonă fiind ninsori abundente.

197 afișări
Imaginea articolului Circulaţie rutieră dificilă pe DN 71 Târgovişte-Sinaia, din cauza ninsorilor abundente

Circulaţie rutieră dificilă pe DN 71 Târgovişte-Sinaia, din cauza ninsorilor abundente (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, inspectorul Ioana Preda, în zona Cotei 1000, pe sensul de urcare sunt două dubiţe, trei tiruri şi şapte autoturisme care nu pot urca spre judeţul Prahova deoarece nu au lanţuri şi cauciucuri de iarnă, iar în zonă ninge abundent.

"Din primele noastre cercetări rezultă că autovehiculele în cauză nu sunt echipate pentru deplasarea pe timp de iarnă, nu au cauciucuri corespunzătoare, nu au lanţuri, iar în asemenea condiţii nu mai pot înainta. La faţa locului sunt poliţiştii rutieri şi jandarmii montani care supraveghează traficul şi încearcă să fluidizeze circulaţia", a declarat inspectorul Ioana Preda.

Poliţiştii recomandă şoferilor să permită accesul utilajelor care acţionează pentru deszăpezirea drumurilor, să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să nu plece către munte fără a avea maşinile echipate pentru iarnă.

La ora transmiterii ştirii, drumarii acţionează pentru curăţarea carosabilului, dar operaţiunea este îngreunată din cauza vântului care repune imediat zăpada pe şosea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici