Cisterna cu azotat de amoniu răsturnată pe Autostrada Soarelui a fost repusă pe roţi (Video)

Traficul rutier pe sensul Constanţa-Bucureşti al Autostrăzii Sorelui a fost reluat, sâmbătă, în jurul orei 17.00, după aproape două ore de blocaj, cisterna cu azotat de amoniu care s-a răsturnat în zona localităţii călărăşene Dâlga fiind repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale.

76 afișări
Imaginea articolului Cisterna cu azotat de amoniu răsturnată pe Autostrada Soarelui a fost repusă pe roţi (Video)

Un camion cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit comisarul-şef George Grigore, şeful Secţiei de Poliţie Autostrăzi, tir-ul a fost ridicat, iar carosabilul a fost curăţat de către drumari.

"Traficul rutier pe sensul Constanţa-Bucureşti al Autostrăzii Soarelui a fost blocat între orele 15.30 şi 17.10, timp în care circulaţia de pe acest sens a fost deviată pe DN 3A. Din cercetări rezultă că accidentul a fost provocat de către şoferul tir-ului, fiind vorba de neatenţie la volan, iar acesta a fost amendat cu patru puncte amendă în valoare de 240 de lei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Şeful Secţiei de Poliţie Autostrăzi.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii permiseseră reintrarea autovehiculelor pe sensul de circulaţie Constanţa-Bucureşti al Autostrăzii Soarelui, iar traficul revenise la normal.

Un camion încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 78, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti, în zona localităţii călărăşene Dâlga.

Echipaje ale Companiei de Drumuri şi Autostrăzi şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi au intervenit pentru îndepărtarea uleiului şi a motorinei scurse din camion pe şosea.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, colonelul Gheorghe Popa, declara că s-au luat toate măsurile de siguranţă, precizând că şoferul maşinii a scos, imediat după accident, acumulatorii maşinii, pentru a exclude o sursă de aprindere. Totodată, la faţa locului a ajuns un alt autotren care a preluat încărcătura din camionul răsturnat.

Potrivit şefului ISU Călăraşi, transportul de azotat de amoniu plecase de la combinatul chimic Amonil Slobozia şi se îndrepta spre Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

Video ştirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici