Cîţu: Aproape 100.000 de minori s-au vaccinat până în prezent/ Predicţie privind valul patru

Dacă ne vaccinăm ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, spune premierul Forin Cîţu, care precizează că aproape 100.000 de minori s-au vaccinat până în prezent.

426 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Aproape 100.000 de minori s-au vaccinat până în prezent/ Predicţie privind valul patru

Cîţu: Aproape 100.000 de minori s-au vaccinat până în prezent/ Predicţie privind valul patru

„Populaţia eligibilă dacă se vaccinează nu ar mai trebui să vorbim de un val patru. Ştiu că se discută foarte mult despre valul patru. Nu avem niciun motiv să avem valul patru în România... s-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ pentru că avem vaccin şi dacă ne vaccinăm nu vom avea valul patru. OMS a anunţat deja că varianta Delta se răspândeşte foarte repede. Deci ăsta e un risc. Este deocamdată cea mai agresivă şi cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinare. Deci dacă ne vaccinăm ar trebui să nu avem un val patru cu probleme”, spune premierul Florin Cîţu.

El participă, alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, şi vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, la o şedinţă pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

„Când vorbim de tineri sub 18 ani părinţii şi tutorii sunt cei care iau decizii şi trebuie să ia cele mai bune decizii. Sunt 98.134 de minori care s-au vaccinat, iar dintr-un raport, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important şi important să se vaccineze”, afirmă premierul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 41 de noi cazuri de Covid şi 4 decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus. Alte 70 de decese au fost înregistrate în perioada anterioară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
vaccinare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici