Ciucă, după atacul asupra portului Ismail: Intenţia Rusiei, să intimideze ţările vecine

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă spune, după atacul Rusiei asupra portului Ismail, că intenţia ruşilor a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei şi să intimideze ţările vecine.

283 afișări
Imaginea articolului Ciucă, după atacul asupra portului Ismail: Intenţia Rusiei, să intimideze ţările vecine

Ciucă, după atacul asupra portului Ismail: Intenţia Rusiei, să intimideze ţările vecine

„Rusia a atacat din nou portul Ismail. Şi de această dată, intenţia Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei şi să intimideze ţările vecine. Condamnăm aceste noi atacuri pline de cruzime care au vizat ţinte civile, atacuri care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor ţări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială. Cerealele ucrainene sunt aşteptate în multe colţuri ale lumii, precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia de Sud”, a transmis Nicolae Ciucă.

Acesta susţine că România rămâne alături de partenerii săi euro-atlantici în susţinerea Ucrainei în faţa invaziei ruseşti nejustificate şi neprovocate şi căută permanent soluţii pentru deblocarea situaţiei privind exportul cerealelor.

„Rămânem ferm angajaţi şi solidari cu Ucraina şi restul lumii libere în această luptă cumplită, pentru apărarea drepturilor omului şi pentru un viitor sigur, unde respectul pentru vieţile omeneşti primează”, a mai spus Ciucă.

Drone ruseşti au atacat miercuri dimineaţa instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia Telegram

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici