Ciucă este pro-Halep: Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect

Premierul Nicolae Ciucă şi-a exprimat public sprijinul pentru Simona Halep şi consideră că ea este judecată astăzi într-un mod absolut incorect, a declarat miercuri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

202 afișări
Imaginea articolului Ciucă este pro-Halep: Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect

Ciucă este pro-Halep: Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect

„Premierul Nicolae Ciucă a făcut public sprijinul pe care îl acordă Simonei Halep. Domnia sa consideră că Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect, faţă de ceea ce a însemnat Simona Halep pentru România şi înseamnă în continuare. Din punctul domniei sale de vedere, Simona Halep este nevinovată şi este datoria noastră ca cetăţeni români să fim alături de ea”, a spus Cărbunaru.

Conform acestuia, Simona Halep reprezintă o etapă importantă din istoria tenisului românesc feminin şi a oferit fiecărui roman bucuria succesului pe care l-a obţinut pe terenurile de tenis.

„Am fost alături de ea atunci când a jucat, atunci când a câştigat, am fost mândri atunci şi este bine, mai ales în aceste momente complicate pentru ea, să îi fim alături cu toţii. Ar fi nedrept faţă de Simona Halep ca, înaintea vreunui verdict final, să ne grăbim să judecăm ceea ce ce întâmplă în acest context”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Fosta campioană de la Wimbledon şi de la Roland Garros, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un stimulent sanguin interzis, la US Open, anul trecut.

Halep a negat cu tărie că a luat cu bună ştiinţă substanţa interzisă şi a declarat că are dovezi care arată că mici cantităţi de medicament împotriva anemiei au intrat în organismul ei dintr-un supliment licenţiat care a fost contaminat.

Halep a declarat că a trimis dovezi despre contaminare la Federaţia Internaţională de Tenis în decembrie şi că a sperat ca cazul ei să fie audiat de un tribunal independent în februarie, dar că a fost amânat şi că o nouă dată în martie a fost, de asemenea, amânată.

Săptămâna trecută, Halep a fost acuzată de o nouă încălcare separată a programului antidoping al tenisului şi a cerut din nou să fie judecată de un tribunal independent.

Într-o declaraţie postată pe Twitter, Halep a spus că, în timp ce ITIA declara public că se angajează să o angajeze într-o "manieră empatică, eficientă şi în timp util", ei au cerut în acelaşi timp ca tribunalul să amâne audierea ei pentru a treia oară.

„Sunt încă o dată extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA", a adăugat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici