Ciuperci ce conţin substanţe interzise, depistate în microbuzul unui ucrainean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, Suceava, au descoperit în microbuzul unui ucrainean care s-a prezentat la intrarea în România, mai multe plicuri, prafuri şi comprimate conţinând o ciupercă ce are în componenţă o substanţă interzisă.

113 afișări
Imaginea articolului Ciuperci ce conţin substanţe interzise, depistate în microbuzul unui ucrainean

Ciuperci ce conţin substanţe interzise, depistate în microbuzul unui ucrainean

În Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a prezentat, joi, pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina, declarând că se deplasează pe ruta Ucraina-România-Spania.

În urma controlului efectuat de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, în bagajele personale ale cetăţeanului ucrainean au fost descoperite mai multe plicuri şi cutii ce conţineau 400 grame ciuperci (uscate şi sub formă de praf), şi 240 comprimate obţinute din aceeaşi ciupercă, plantă ce conţine o substanţă inclusă în tabelul în care se regăsesc plantele şi substanţele aflate sub control naţional din Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.

Drept urmare, întreaga cantitate de ciuperci ce conţin substanţe susceptibile a fi interzise a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere sau scoaterea din ţară fără drept de droguri, precursori, şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

Plicurile şi comprimatele au fost ambalate, sigilate şi ridicate în vederea expertizarii, urmând ca la finalul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciuperci,
ucrainean,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici