CJ Prahova cere Guvernului ajutor de 26 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundaţii - FOTO

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova solicită Guvernului să aloce peste 26 de milioane de lei din Fondul de Intervenţie, în urma calamităţilor naturale de luna trecută, când 27 de localităţi şi şapte drumuri judeţene au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren.

181 afișări
Imaginea articolului CJ Prahova cere Guvernului ajutor de 26 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundaţii - FOTO

CJ Prahova cere Guvernului ajutor de 26 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundaţii

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de Consiliul Judeţean Prahova, 27 de localităţi din judeţ şi şapte drumuri judeţene au fost afectate de inundaţiile şi alunecările de teren provocate de depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Teleajen, Cricovul Sărat, Prahova şi Doftana.

În urma ploilor torenţiale în mai multe zone ale judeţului Prahova au fost înregistrate alunecări de teren ce pun în pericol construcţiile din zonele respective.

Astfel, CJ Prahova şi Prefectura au înaintat Guvernului un Proiect de Hotărâre privind alocarea sumei de 26.479.000 de lei din Fondul de Intervenţie, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în judeţ.

Autorităţile judeţene spun că 9.805.000 din suma solicitată ar urma să fie alocaţi Consiliului Judeţean Prahova, iar 16.674.000 de lei vor fi daţi către 19 dintre primăriile afectate de calamităţi, respectiv Adunaţi, Bertea, Boldeşti-Scăieni, Breaza, Cărbuneşti, Câmpina, Chiojdeanca, Cornu, Gornet, Izvoarele, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Proviţa de Sus, Salcia, Şotrile, Ştefeşti, Telega, Valea Călugărească şi Vâlcăneşti.

Potrivit comunicatului CJ Prahova, "unităţile administrativ teritoriale se confruntă cu o lipsă acută de fonduri din cauza resurselor insuficiente ale bugetelor locale, ceea ce împiedică alocarea unor sume de bani în vederea finanţării cheltuielilor de refacere a infrastructurii afectate de calamităţile naturale".

CJ Prahova a alocat 350.000 de lei din fonduri proprii pentru punerea în siguranţă a drumurilor judeţene DJ 214 Brebu - Pietriceaua, DJ 235, DJ 234 în localitatea Sângeru, DJ 102 în comuna Izvoarele, DJ 100E în comuna Scorţeni, DJ 100E în localitatea Telega, DJ 234 în localitatea Chiojdeanca.

Procedurile de achiziţie pentru lucrările pe aceste drumuri afectate de alunecări de teren sunt în derulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici