Clotilde Armand: Am decis să iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu

Primarul Sectorului 1 al Capitalei Clotilde Armand a anunţat miercuri că a decis să iniţieze procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu, opera arhitectului Ion Mincu, din Piaţa Romană nr. 1.

656 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand: Am decis să iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu

Clotilde Armand: Am decis să iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu

Potrivit primarului Clotilde Armand, imobil este monument istoric şi reprezintă o bijuterie a arhitecturii româneşti.

„Dacă fostele administraţii au neglijat această bijuterie a arhitecturii româneşti noi nu vom face la fel. Aceste imobile sunt în prezent proprietate privată. Pentru a le restaura, reabilita şi reda comunităţii locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Colaborăm deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi cu Primăria Capitalei pentru unele obiective din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea spune că imobilele de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene şi acestea trebuie conservate, reabilitate şi puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată.

„Grija faţă de istoria oraşului trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale unei administraţii locale. Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităţilor bucureştene pentru a salva, restaura şi moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintaşii noştri”, a adăugat primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici