Cluj: 61 de elevi, salvaţi după trei ore dintr-un autocar rămas marţi înzăpezit în staţiunea Beliş - FOTO

Un autocar în care se aflau 61 de elevi şi cinci adulţi a rămas înzăpezit, marţi după-amiază, pe DN 1R, din staţiunea Beliş, judeţul Cluj, după ce şoferul a încălcat restricţia privind gabaritul vehiculului pentru acel drum, acţiunea de salvare a copiilor durând trei ore.

149 afișări
Imaginea articolului Cluj: 61 de elevi, salvaţi după trei ore dintr-un autocar rămas marţi înzăpezit în staţiunea Beliş - FOTO

Cluj: 61 de elevi, salvaţi după trei ore dintr-un autocar rămas marţi înzăpezit în staţiunea Beliş (Imagine: IPJ Cluj)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Simona Vîrci, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că 61 de elevi, cu vârste cuprinse între nouă şi 11 ani, şi cinci adulţi aflaţi în autocar erau din judeţul Bistriţa-Năsăud şi se aflau într-o excursie organizată în cadrul programului "Şcoala Altfel", ei întorcându-se de la Peştera Urşilor şi îndreptându-se spre staţiunea Felix.

Poliţiştii din Huedin au fost primii care au intervenit pentru a debloca autocarul şi a-i transporta pe elevi în siguranţă în comuna Beliş, la faţa locului intervenind şi echipaje SMURD, însă nicio persoană nu a fost rănită.

"Autocarul a rămas înzăpezit pe un sector de drum periculos, unde există restricţii privind gabaritul maşinii, iar vehiculul respectiv depăşea limita de greutate permisă pe acel drum. Poliţiştii au fost ajutaţi şi de lucrători de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, iar autocarul a ajuns cu bine în Beliş. Acţiunea de salvare a durat aproximativ trei ore", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Simona Vîrci.

Potrivit sursei citate, şoferul autocarului a fost sancţionat cu o amendă de aproape 600 de lei, pentru că nu a respectat restricţiile impuse pe Drumul Naţional 1R, în ceea ce priveşte gabaritul maşinii.

În staţiunea montană Beliş a nins în ultimele zile, stratul de zăpadă având câţiva centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici