Cluj: Anchetă a Poliţiei după ce un copil a căzut de la 4 metri înălţime în Sala Polivalentă

Poliţiştii clujeni au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă după ce un copil de nouă ani, care asista ca spectator la un meci de baschet, a căzut, sâmbătă seara, de la o înălţime de circa patru metri, de la o tribună a Sălii Polivalente, şi s-a rănit, fiind transportat la spital.

2162 afișări
Imaginea articolului Cluj: Anchetă a Poliţiei după ce un copil a căzut de la 4 metri înălţime în Sala Polivalentă

Cluj: Anchetă a Poliţiei după ce un copil a căzut de la 4 metri înălţime în Sala Polivalentă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Boie, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX că verificările includ atât conducerea Sălii Polivalente, cât şi antrenorul care însoţea grupul de copii şi părinţii
minorului.

”Poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi fac cercetări pentru vătămare din culpă în urma incidentului petrecut sâmbătă seara în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, când un copil a fost rănit. Nu s-a depus nicio plângere în acest acaz. Noi verificăm circumstanţele în care a avut loc incidentul şi se solicită informaţii atât de la conducerea Sălii Polivalente, cât şi de la antrenorul cu care era copilul şi de la părinţii acestuia”, a spus Boie.

Reprezentanţii Sălii Polivalente au declarat, duminică, la rândul lor, că un băieţel în vârstă de 9 ani a asistat, sâmbătă seara, împreună cu alţi circa 20 de colegi de la secţia de juniori ai unei echipe de baschet, la un meci al echipei de seniori şi a căzut de la o înălţime de circa 4 metri de la o tribună.

”Băieţelul a căzut în spatele tribunei retractabile, care se foloseşte doar la anumite evenimente sportive. A rămas o gaură în urma construcţiei. A fost un defect de construcţie. Noi am sesizat de un an şi jumătate constructorul, au intervenit dar nu au remediat. Trebuie să stabilim exact cum s-a întâmplat să cadă acel copil de la o înălţime de circa 4 metri. Nu vom mai folosi acea tribună retractabilă până nu se remediază problema”, au spus sursele citate.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat şi el că băieţelul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi şi-a fracturat mâna stângă, acesta fiind ţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică în spital, sub supraveghere medicală.

”Mai rămâne şi duminică internat, sub supraveghere. I s-au făcut toate investigaţiile. Prognosticul este bun, nu pune probleme neurochirurgicale”, a spus Lazăr.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca transmis, duminică, primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de anchetă coordonată de viceprimarul Gheorghe Surubaru care va stabili circumstanţele şi cauzele producerii incidentului, precum şi responsabilităţile tuturor factorilor implicaţi (constructor sală, furnizor echipamente, organizator evenimente, administrare sală).

”De asemenea, comisia va dispune măsurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente în viitor”, se arată în documentul citat.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată în octombrie 2014, în urma unei investiţii de circa 70 de milioane de lei. Este administrată de o societate comercială şi condusă de un Consiliu de Administraţie numit de Consiliul Local Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici