Anchetă DSVSA în judeţele Sălaj şi Cluj după cazul elevilor intoxicaţi la Piteşti

Inspectorii DSVSA Sălaj şi Cluj derulează o anchetă la o firmă de produse lactate din Sălaj, dar şi la magazine care au comercializat produsele acesteia, după ce în brânza servită elevilor în cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti au fost depistate E.Coli şi stafilococ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

691 afișări
Imaginea articolului Anchetă DSVSA în judeţele Sălaj şi Cluj după cazul elevilor intoxicaţi la Piteşti

Anchetă DSVSA în judeţele Sălaj şi Cluj după cazul elevilor intoxicaţi la Piteşti (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Am primit o notificare de la colegii de la DSV Argeş, judeţ unde mai mulţi copii au ajuns la spital după ce au consumat brânză produsă în Sălaj şi am demarat o anchetă, care este în plină desfăşurare. Abia luni vom avea rezultatele buletinelor de analiză. Lotul incriminat este telemeaua de vacă Someş. Din lotul contaminat nu s-au mai găsit produse în stoc. Noi am verificat 108 magazine şi unităţi de procesare din Sălaj. Am discutat cu colegii din Cluj, unde mai ajunge telemeaua de vacă Someş şi de acolo au fost ridicate probe din şapte magazine. Probele care sunt analizate sunt dintr-un alt lot, dar fabricate în aceeaşi unitate şi în aceleaşi condiţii, ca lotul din care au consumat copiii şi s-au îmbolnăvit", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.

Potrivit acestuia, firma care a produs telemeaua de vacă nu a mai avut probleme similare până în prezent.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş, Daniel Lupu, a declarat joi că, potrivit rezultatelor parţiale ale instituţiei pe care o conduce, în brânza servită elevilor în cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti au fost depistate bacteria E.Coli şi stafilococ.

"Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfecţie alimentară la Şcoala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vacă stafilococ şi E.Coli. Se suspicionează toxiinfecţia alimentară cu herotoxină produsă de Escherichia Coli şi de către stafilococ. Atât probele analizate cât şi tulpinile sunt trimise la Bucureşti pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli şi despre stafilococ. Brânza a fost procurată de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş.

Săptămâna trecută, 36 de copii s-au prezentat în spitalele din Argeş după ce au mâncat la cantina Şcolii 16 din Piteşti mamăligă cu brânză şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice. Vineri, nouă copii mai erau internaţi în unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş.

Mâncarea a fost pregătită într-un spaţiu din curtea şcolii al cărui teren aparţine unităţii de învăţământ, de către societatea cu care Şcoala 16 din Piteşti are un contract din anul 2008 în acest sens. Cantina a fost închisă de pe 6 martie, patronul acesteia fiind amendat de către DSV şi DSP cu 4.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici