Cluj: Bărbatul cu COVID care a fugit din spital, ridicat de mascaţi şi internat la Infecţioase

  • Bărbatul cu Covid, care a fugit din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, a fost de acasă de mascaţii.
  • Acesta a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.
  • Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
710 afișări
Imaginea articolului Cluj: Bărbatul cu COVID care a fugit din spital, ridicat de mascaţi şi internat la Infecţioase

Mediafax

Bărbatul care a fugit din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, deşi ştia că este depistat pozitiv cu noul coronavirus, a fost ridicat de acasă de mascaţii de la Poliţie şi internat la Spitalul de Infecţioase.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au declarat vineri pentru MEDIAFAX că bărbatul are 60 de ani şi locuieşte în oraşul Turda.

Acesta a fost ridicat vineri de acasă de poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS), care purtau echipamente de protecţie contra infectării cu noul coronavirus, şi dus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unde a fost internat.

De asemenea, DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacţilor bărbatului infectat.

Directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Adela Golea, a precizat că bărbatul a fost internat în 18 august în secţia de Cardiologie intervenţională, fiind trimis de către medicii de la urgenţă de la Spitalul Turda.

Acesta şi-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus.

”Joi dimineaţă am avut rezultatul, pozitiv şi s-a luat legătura cu Spitalul de Infecţioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat şi s-a încercat să se ia legătura cu familia. Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecţia COVID şi că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a spus Golea.

În acest interval, bărbatul a plecat din spital fără acordul medicilor, astfel că au fost anunţate DSP Cluj şi Poliţia.

”Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental şi să se producă o hemoragie care să-i pună viaţa în pericol”, a explicat Adela Golea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţie,
pacient,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici