Cluj: Bebeluşul adus de la Giuleşti înainte de incendiu şi operat la Institutul Inimii a murit

Bebeluşul care suferea de o malformaţie congenitală şi a fost operat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde fusese adus de la Maternitatea Giuleşti cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului la Terapie Intensivă, a murit la o zi după intervenţia chirurgicală, în urma complicaţiilor.

56 afișări
Imaginea articolului Cluj: Bebeluşul adus de la Giuleşti înainte de incendiu şi operat la Institutul Inimii a murit

Cluj: Bebeluşul adus de la Giuleşti înainte de incendiu şi operat la Institutul Inimii a murit (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu", Mircea Bârsan, a declarat, luni, că micuţul nu a rezistat operaţiei.

"Bebeluşul operat la Institutul Inimii, care suferea de o malformaţie congenitală, a decedat la o zi după intervenţia chirurgicală. A fost o operaţie foarte lungă, complexă şi dificilă, nu a rezistat operaţiei", a spus Bârsan.

El a fost operat vineri, intervenţia durând peste zece ore.

Chirurgul Manuel Chira, specializat în chirurgie cardiovasculară, declara, înainte de intervenţie, că bebeluşul suferea de o malformaţie congenitală cardiacă foarte complexă şi cu un risc foarte mare de deces, diagnosticul fiind "ventricol drept cu dublă cale de ieşire cu vase mari transpuse".

Medicul spunea însă că, dacă nu ar fi fost operat, băieţelul nu ar fi trăit mai mult de trei-patru luni.

Acesta preciza că malformaţia respectivă este destul de rară, motiv pentru care au fost efectuate doar câteva astfel de intervenţii pe an la nivel naţional.

Potrivit acestuia, băieţelul Dragoş Matei cântărea trei kilograme şi a fost adus la Cluj de la Maternitatea Giuleşti, de unde fusese externat cu câteva ore înaintea izbucnirii incendiului la secţia de Terapie Intensivă.

"Băieţelul a fost externat de la Maternitatea Giuleşti cu câteva ore înaintea izbucnirii incendiului de la secţia de Terapie Intensivă. S-a vorbit cu dr. Toma de la Giuleşti, iar micuţul a fost adus la Cluj, unde a fost internat, iniţial, la secţia de Neonatologie a Clinicii de Obstretică-Ginecologie nr. 1, unde a mai luat în greutate şi a ajuns la trei kilograme, apoi l-am preluat noi să-l operăm la Institutul Inimii", spunea Manuel Chira.

Chirurgul Manuel Chira, cel care l-a operat pe micuţul Dragoş Matei, declara, sâmbătă, că intervenţia chirurgicală a fost extrem de lungă şi complexă, iar în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după operaţie, au apărut complicaţii, pronosticul fiind rezervat.

Cinci bebeluşi au murit în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Alţi şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

În acest caz a fost arestată asistenta Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti. Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Procurorii au început urmărirea penală faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, sancţiunile putând merge până la desfiinţarea unităţii sanitare, a anunţat Marius Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici