Cluj: Candidatul liberal arestat pentru trafic de influenţă rămâne în arest

Candidatul liberal la Camera Deputaţilor în colegiul Turda, Virgil Pop, arestat, marţi, pentru trafic de influenţă, va fi cercetat în continuare în stare de arest, după ce judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins, joi, recursul înaintat de acesta la măsura arestării preventive.

14 afișări
Imaginea articolului Cluj: Candidatul liberal arestat pentru trafic de influenţă rămâne în arest

Cluj: Candidatul liberal arestat pentru trafic de influenţă rămâne în arest

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au judecat, joi, recursul lui Virgil Pop împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj care dispunea, marţi, arestarea sa pentru trafic de influenţă.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat că judecătorii au respins recursul lui Pop, sentinţa fiind definitivă, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest.

Virgil Pop ceruse să fie cercetat în stare de libertate, iar unul dintre avocaţii acestuia, Eugen Iordăchescu, a susţinut că lui Virgil Pop i-a fost încălcat dreptul la apărare.

"Clientului meu i-a fost încălcat dreptul la apărare, atât de procurori, cât şi de judecători, pentru că avocatul (Steluţa Cătăniciu - n.r.) nu a avut acces la dosar destul timp pentru a putea formula apărarea. Această încălcare contravine atât Codului de procedură penală, cât şi Constituţiei României şi Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Încălcarea dreptului la apărare are drept consecinţă nulitatea absolută a tuturor activităţilor şi actelor de urmărire penală", a spus Iordăchescu.

Pe de altă parte, reprezentantul DNA a susţinut că dreptul la apărare nu a fost încălcat şi că există probe suficiente care să susţină cererea de arestare, atât pentru bunul mers al anchetei penale, cât şi pentru întâmpinarea sustragerii de la cercetare a lui Virgil Pop şi a săvârşirii altor fapte.

Candidatul PNL la Camera Deputaţilor în colegiul Turda, Virgil Pop, reţinut, luni, de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă, a fost arestat, marţi, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Cluj. După pronunţarea sentinţei, Virgil Pop a declarat recurs.

La intrarea în sala de judecată, Virgil Pop declara că este nevinovat şi că nu a primit niciun ban, spunând că bănuieşte cine "i-a fabricat dosarul", dar nu a oferit mai multe detalii. El preciza că a fost asociat, până în urmă cu câteva luni, cu Petru Chiş (denunţătorul - n.r.) într-o firmă de construcţii numită Skyland şi spunea că dosarul său este unul politic, rezultat în urma declaraţiilor sale politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici