Cluj: Concert în memoria preşedintelui polonez şi a victimelor accidentului aviatic

Un concert dedicat memoriei preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a victimelor accidentului aviatic din Rusia va fi susţinut, vineri, de Filarmonica de Stat "Transilvania", la Biserica "Sfântul Mihail" din Cluj-Napoca.

12 afișări
Imaginea articolului Cluj: Concert în memoria preşedintelui polonez şi a victimelor accidentului aviatic

Cluj: Concert în memoria preşedintelui polonez şi a victimelor accidentului aviatic (Imagine: Mediafax FotoAFP)

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de Biroul de presă al Filarmonicii de Stat "Transilvania", concertul va fi dirijat de maestrul Nicolae Moldoveanu, iar solişti vor fi Luiza Fatyol, Orsolya Veres, Florin Cezar Ouatu, Tony Bardon, Cristian Hodrea.

Conform sursei citate, va fi interpretată Misa în Si minor, de Bach.

"Concertul este dedicat memoriei preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a victimelor tragediei aviatice din Rusia. Una dintre ultimele lucrări din creaţia lui Bach, «Misa în si minor» este una dintre cele mai aclamate şi interpretate lucrări ale barocului târziu", se arată în comunicat.

Concertul va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Biserica "Sfântul Mihail" din Cluj-Napoca.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare, într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Un număr de 96 de persoane se aflau la bordul avionului Tupolev-154, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, care a precizat că nu există niciun supravieţuitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici