Cluj: Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în Apuseni, a venit la control pentru prima dată în cârje

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a venit în cârje, joi, la un control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii spunându-i că este nevoie de mai mult timp pentru "maturizarea osului" la piciorul stâng la care a fost operat.

104 afișări
Imaginea articolului Cluj: Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în Apuseni, a venit la control pentru prima dată în cârje

Răzvan Petrescu (Imagine: Vasile Magradean/ Mediafax Foto)

Răzvan Petrescu a ajuns, joi, la SCJU Cluj-Napoca, însoţit de părinţii săi, şi a intrat în clădirea spitalului ajutându-se de două cârje, acesta fiind primul control la care a venit pe propriile picioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mă simt bine, sper ca starea mea de sănătate să fie din ce în ce mai bună. Deocamdată, nu pot să îmi las greutatea pe piciorul stâng, mă ajut cu cârjele, încă nu este vindecat complet. Recuperarea a decurs bine la Clinica de Recuperare de la Cozia, sunt foarte mulţumit. Am făcut şedinţe de hidro şi kinetoterapie, gimnastică în bazin şi la sală. Joi, am venit la control la Cluj, prima oară pe propriile mele picioare, să văd cum a decurs procesul de calusare, de depunere a calciului la piciorul stâng, şi am făcut o radiografie. Medicii sunt optimişti şi mi-au spus că procesul de calusare continuă, dar mai e nevoie de timp pentru maturizarea osului", a afirmat Petrescu.

Acesta a spus că va mai reveni la control la SCJU Cluj-Napoca peste şase săptămâni.

"Medicii mi-au mai spus că data viitoare când voi reveni la control voi veni doar cu o singură cârjă, mai micuţă. Progresiv, va trebui să las greutatea şi pe piciorul stâng", a menţionat copilotul.

Răzvan Petrescu a afirmat că în ultimele luni i-a lipsit manşa avionului "ca aerul" şi că abia aşteaptă să urce din nou în avion.

"Va urma un examen medical de specialitate şi atunci voi primi aprobarea pentru a mă întoarce la serviciu. Sper ca din luna august să se întâmple asta. Uşor - uşor îmi reiau viaţa normală", a subliniat copilotul.

Răzvan Petrescu a precizat că a fost vizitat la Clinica de Recuperare de la Cozia de către cei trei moţi care l-au salvat şi a ţinut legătura cu medicii din avionul prăbuşit în Munţii Apuseni, pe care i-a numit "colegii de suferinţă".

"S-a legat mai mult o frăţie între noi, mai ales pentru moţi. O să ajung şi la Horea, la locul accidentului, dar abia când voi renunţa la cârje", a subliniat Petrescu.

La rândul său, tatăl copilotului, Dan Petrescu, a declarat că Răzvan a fost vizitat şi de colegi, iar unul dintre aceştia aşteaptă şi el rezultatul controlului, pentru că are nuntă.

"Aşteaptă răspuns de la Răzvan dacă va merge sau nu la nuntă, pentru că în cârjă nu va merge", a arătat Dan Petrescu.

Răzvan Petrescu, rănit în 20 ianuarie în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, de unde a fost externat în 21 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici