Cluj-Napoca a depăşit incidenţa de 4 cazuri la mie. Ce restricţii se vor aplica

  • Cluj-Napoca a depăşit vineri incidenţa de 4 cazuri la mie. Regulile după care funcţionează localităţile cu rata de infectare între 3 şi 6.
  • Oraşul reşedinţă a ajuns la o rată de infectare de 4,08 la mie.
21641 afișări
Imaginea articolului Cluj-Napoca a depăşit incidenţa de 4 cazuri la mie. Ce restricţii se vor aplica

Astfel, începând de sâmbătă, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Cinematografele, spectacolele şi concertele sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu test negativ sau vindecate.

Organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele menţionate anterior.

Activităţile sportive desfăşurate în aer liber se permit cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

Nunţi şi botezuri se pot organiza cu maxim 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minim 2 mp pentru fiecare persoană. La fel, participarea este permisă doar pentru persoanele care au certificatul verde.

Mitinguri şi demonstraţii se pot face cu maxim 100 de persoane.

Restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate aici.

În rest, restaurantele şi cafenelele în interior, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

În comunele Cătina (12,08 la mie) şi Ploscoş (9,66 la mie), începând de sâmbătă, oamenii nu pot ieşi din case între orele 20.00 - 5.00 cu anumite excepţii, iar magazinele trebuie să închidă la ora 18.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici