Cluj-Napoca susţine un stil de viaţă sănătos. Peste 60.000 de bilete de autobuz obţinute în schimbul a câte 20 de genuflexiuni

Peste 60.000 de bilete de autobuz au fost obţinute în Cluj-Napoca în schimbul a 20 de genuflexiuni, în cadrul celei de-a doua etape a proiectului Biletul de sănătate.

530 afișări
Imaginea articolului Cluj-Napoca susţine un stil de viaţă sănătos. Peste 60.000 de bilete de autobuz obţinute în schimbul a câte 20 de genuflexiuni

Staţia de Sănătate s-a redeschis în 23 august 2021 în centrul oraşului Cluj-Napoca.

În cele cinci luni şi jumătate de funcţionare, clujenii au făcut 1,2 milioane de genuflexiuni, cumulând peste 120.000 de minute de mişcare.

Staţia de autobuz smart a funcţionat în perioada august 2021 - ianuarie 2022, între orele 8.00 şi 20.00.

„Ne bucurăm că am iniţiat un proiect cu o priză atât de mare la public şi că am determinat atât de multă lume, de toate vârstele, să facă mişcare. Toate acţiunile noastre de când am lansat Sports Festival au aceeaşi misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mişcare, să descopere ce sport li se potriveşte şi să lase acel sport să le transforme viaţa. Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenţie şi un loc central în vieţile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenţiei şi educaţiei, publicul poate fi direcţionat către comportamente sănătoase pe termen lung”, a declarat Mirel Alexa, directorul executiv al Sports Festival, organizatorul Staţiei de sănătate.

Prima staţie sportivă smart din România a fost lansată în 2020, în Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obţină un bilet de autobuz într-un mod gratuit şi sănătos: făcând 20 de genuflexiuni. Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate şi a fost valid pentru o călătorie în reţeaua de transport public a oraşului.

În total, de la începutul proiectului până acum, perioada 2020 – 2022, clujenii au făcut peste 2,3 milioane de genuflexiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici