Cluj: Peste 200 de arabi protestează faţă de războiul din Gaza

Peste 200 de studenţi şi cetăţeni arabi din Cluj-Napoca au organizat, sâmbătă, un protest în Piaţa Mihai Viteazu, din municipiu, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de războiul din Gaza.

88 afișări
Imaginea articolului Cluj: Peste 200 de arabi protestează faţă de războiul din Gaza

Cluj: Peste 200 de arabi protestează faţă de războiul din Gaza (Imagine: Mediafax Foto)

Participanţii la protest au adus cu ei pancarte cu mesaje împotriva războiului, precum "Stop bombing Palestine" (Nu mai bombardaţi Palestina - n.r.), "Salvaţi Gaza", "Opriţi masacrul" şi "Free Palestine" (Eliberaţi Palestina - n.r.) şi au scandat "Ce vrem? Pace. Când vrem? Acum".

Unul dintre participanţii la manifestare a declarat că în închisorile din Israel sunt peste 16.000 de prizonieri şi că Israelul foloseşte, în război, substanţe interzise, că au fost ucişi mii de copii, "iar aceşti copii nu sunt terorişti".

"Crimele din Gaza sunt ruşinea omenirii. Nu putem să tăcem şi să lăsăm atacul să continue", a spus un alt protestatar.

De asemenea, cetăţenii arabi poartă fotografii din război.

Acţiunea de protest este programată să se desfăşoare până la ora 17.00.

Ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, lansată la 27 decembrie, a provocat moartea a cel puţin 1.200 de persoane, între care 400 de copii şi 108 femei, şi rănirea altor peste 5.300, potrivit serviciilor de urgenţă din Gaza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici