Cluj: Peste 200 de persoane, aşteptate la un protest faţă de ”islamizarea României”

Peste 200 de persoane sunt aşteptate, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de protest faţă de cotele obligatorii de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană, dar şi faţă de construirea unei moschei în Bucureşti, organizatorii numind manifestarea "Miting faţă de islamizarea României”.

1089 afișări
Imaginea articolului Cluj: Peste 200 de persoane, aşteptate la un protest faţă de ”islamizarea României”

Cluj: Peste 200 de persoane, aşteptate la un protest faţă de ”islamizarea României” (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că protestul se va desfăşura pe platoul din faţa Sălii Sporturilor ”Horia Demian".

"Sâmbătă, între orele 16.00 - 20.00, potrivit cererii organizatorilor, va avea loc un protest faţă de islamizarea României, care se va desfăşura pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca. Mitingul este autorizat de Primăria Cluj-Napoca, iar organizatorii au anunţat că aşteaptă la manifestare peste 200 de persoane”, au spus sursele citate.

De asemenea, organizatorii manifestării au anunţat pe reţelele de socializare că mitingul va fi unul prin care se va protesta faţă de cotele obligatorii de refugiaţi impuse de UE, dar şi faţă de construirea unei moschei în Bucureşti.

Potrivit sistemului provizoriu de cote aprobat, în 22 septembrie, de Consiliul JAI, România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia.

În judeţul Timiş, au fost amenajate două tabere pentru refugiaţi, la Moraviţa şi în localitatea Lunga. Potrivit MAI, amenajarea acestor tabere pentru refugiaţi în judeţul Timiş face parte dintr-un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns a autorităţilor române în faţa fluxului de refugiaţi înregistrat în statele din vecinătatea României.

În cele două tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi procedurile care se aplică în astfel de situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici