Cluj: Şase persoane au fost arestate pentru trafic de imigranţi

Tribunalul Sălaj a decis, marţi, arestarea a şase persoane, iar alta a primit interdicţia de a părărsi localitatea pentru trafic de imigranţi, aceştia făcând parte dintr-o reţea de traficanţi de persoane, anihilată de lucrători ai SCCO Sălaj şi ai DIICOT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7 afișări

Procurorul Dan Buduşan, şeful serviciului teritorial DIICOT Sălaj, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că cei şapte sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup criminal organizat, racolare şi îndrumare a mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei unui stat străin.

Conform sursei citate, în paralel, autorităţile maghiare au reţinut şi arestat alţi şase membri ai grupului infracţional. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării identificate şi a participaţiei tuturor membrilor acesteia.

Buduşan a mai spus că în urmă cu aproximativ un an, poliţiştii au stabilit că pe raza judeţului Sălaj (localitatea Şimleul Silvaniei n.r.), unii dintre membri unui grup criminal organizat, care acţionase pe linia traficului cu migranţi şi fusese anihilat împreună cu autorităţile judiciare din Ungaria în cursul anului 2005, au revenit în ţară şi s-au reorganizat, pentru a forma o grupare criminală organizată şi cu caracter transnaţional. Poliţiştii au stabilit că grupul infracţional este deosebit de periculos şi că o parte din activitatea infracţională se derulează pe teritoriul unor state din cadrul Uniunii Europene, ca R. Ungară şi Austria.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de procurorul Dan Buduşan, şeful serviciului teritorial DIICOT Sălaj, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici