Cluj: Tânăra care a murit după ce s-a aruncat de la etaj îşi întrerupsese studiile la facultate

Tânăra de 19 ani care a murit după ce s-a aruncat de la etajul al optulea al unui bloc din Cluj-Napoca îşi întrerupsese studiile la facultate începând din 5 decembrie.

309 afișări
Imaginea articolului Cluj: Tânăra care a murit după ce s-a aruncat de la etaj îşi întrerupsese studiile la facultate

Cluj: Tânăra care a murit după ce s-a aruncat de la etaj îşi întrerupsese studiile la facultate (Imagine: Laszlo Raduly/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Cătălin Popa, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că Iulia Plăian a depus o cerere la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul UTCN de întrerupere a studiilor, aceasta fiindu-i aprobată.

"Iulia Plăian a fost studentă în anul I la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul UTCN. A depus o cerere la conducerea facultăţii privind întreruperea studiilor, care i-a fost aprobată începând cu data de 5 decembrie. O astfel de întrerupere poate dura şi un an. Dosarul ei se află încă la UTCN", a spus Popa.

Tânăra în vârstă de 19 ani s-a aruncat, marţi seară, de la balconul unui apartament de la etajul al optulea de pe strada Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca.

Potrivit Poliţiei, tânăra mersese împreună cu tatăl său la acel apartament, care era al părinţilor şi fusese dat în chirie, şi a ieşit pe balcon, de unde s-a aruncat.

Tânăra a suferit un stop-cardio respirator, a fost resuscitată de medicii de la SMURD, însă a murit, în cursul nopţii, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Directorul Colegiului Naţional "George Coşbuc", Lucian Popescu, declara că tânăra, Iulia Plăian, a studiat la acest colegiu, că era "un elev de excepţie, un copil excepţional" şi "nu a dat semne că ar fi avut probleme de natură psihică".

Iulia Plăian s-a numărat printre cei opt elevi clujeni care au obţinut media 10 la Bacalaureat în vara acestui an.

"Nu cred că a fost un examen mai greu sau mai uşor ca în alţi ani. A fost de nivel mediu. Am dat Bac-ul din română, germană, matematică şi fizică. Nu mă aşteptam să iau aşa note mari, sincer. Nu am luat nicio oră de meditaţie. Cred că cine învaţă constant în timpul anului, cine îşi dă interesul are şi rezultate. Şi profesorii contează foarte mult", declara, în vară, corespondentului MEDIAFAX, Iulia Plăian.

Fata susţinea că nu a pornit cu ideea de a lua zece la bacalaureat, nu a învăţat în fiecare zi, dar a studiat constant în timpul anului.

Ulterior, Iulia Plăian a intrat pe locurile de la buget la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), la specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, cu media 8,74.

Colegii ei de facultate declarau că ea era o persoană retrasă şi că absentase de la cursuri în ultima perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici