Cluj: Un incendiu a cuprins peste 10 hectare de pădure

Un număr de 80 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj acţionează, sâmbătă, pentru a stinge un incendiu care a cuprins peste zece hectare de pădure, în apropierea satului Dodeşti, comuna Măguri Răcătau, intervenţia fiind foarte dificilă din cauza terenului accidentat.

35 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un incendiu a cuprins peste 10 hectare de pădure

Cluj: Un incendiu a cuprins peste 10 hectare de pădure

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU "Avram Iancu" Cluj, colonelul Liviu Cadar, pompierii au fost anunţaţi vineri seara de izbucnirea incendiului în apropiere de satul Dodeşti, comuna Măguri Răcătau.

"Este un incendiu de coronament într-o zonă cu pădure de foioase, în amestec cu răşinoase. Focul a cuprins 10-12 hectare de pădure. La această oră, în zonă intervin 80 de pompieri ai ISU «Avram Iancu» din Cluj, cărora li s-au alăturat 40 de angajaţi ai Romsilva şi cetăţeni, numărul acestora fiind în creştere", a spus Cadar.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă nu există pericolul ca focul să se extindă la zone locuite sau obiective turistice, iar cauza incendiului nu este deocandată cunoscută.

"Clădura, temperaturile ridicate şi uscăciunea sunt factori favorizanţi care au dus la extinderea incendiului. Efortul este deosebit de mare, pentru că terenul este accidentat şi nu se poate interveni cu autospeciale. Se acţionează cu lopeţi, sape, furci, greble, mături de nuiele şi găleţi cu apă", a adăugat Cadar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici