Cluj: Un muncitor a murit, iar altul a fost rănit după ce s-au electrocutat în timpul unor lucrări

Un muncitor a murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, miercuri, după ce s-au electrocutat în timp ce lucrau cu o macara la parapeţii de pe drumul dintre Cluj-Napoca şi Turda, lângă localitatea Mărineşti, utilajul atingând firele de înaltă tensiune.

124 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un muncitor a murit, iar altul a fost rănit după ce s-au electrocutat în timpul unor lucrări

Cluj: Un muncitor a murit, iar altul a fost rănit după ce s-au electrocutat în timpul unor lucrări (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cei doi muncitori lucrau cu o macara la parapeţii care despart benzile de drum, iar la un moment dat utilajul a atins firele de înaltă tensiune, iar bărbaţii au fost electrocutaţi.

Pompierii au intervenit cu o autospecială şi un echipaj SMURD, la faţa locului deplasându-se şi un echipaj de ambulanţă.

Unul dintre muncitori a fost transportat în stare gravă la spital, iar celălalt a fost resuscitat timp de 35 de minute de către medicii ajunşi la faţa locului, însă fără rezultat.

"Conform primelor informaţii, doi muncitori care lucrau cu o macara la parapeţii care despart benzile de drum s-au apropiat prea tare de liniile de curent, s-a produs un arc electric şi au fost electrocutaţi. Unul dintre muncitori a fost transportat la spital în stare gravă, iar pentru celălalt s-au făcut manevre de resuscitare la faţa locului timp de 35 de minute, însă fără succes. Medicii au declarat decesul. Bărbatul avea 58 de ani. Amândoi erau angajaţi la CNADNR", a spus Biriş.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a început o anchetă, fiind vorba despre un accident de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici