Clujul depăşeşte Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea vieţii

  • Două mari oraşe din ţara noastră depăşesc Bucureştiul în privinţa calităţii vieţii şi a gradului de satisfacţie al cetăţenilor.
  • Timişoara se află pe locul 115, iar Cluj-Napoca se regăseşte pe 112.
  • Bucureştiul se află în urma principalelor capitale din estul Europei într-un clasament despre calitatea vieţii.
1332 afișări
Imaginea articolului Clujul depăşeşte Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea vieţii

Clujul depăşeşte Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea vieţii

Capitala României se află pe locul 188 din lume din 255 de oraşe analizate în clasamentul privind calitatea vieţii, în timp ce Sofia, capitala Bulgariei, se regăseşte pe locul 174. Budapesta se găseşte pe poziţia 172, Varşovia este pe locul 158, iar Praga se află pe locul 98 în clasament, scrie Aleph News.

Topul realizat a analizat o serie de factori şi indicatori care să indice locul în clasament şi criteriile de departajare. Printre aceşti indicatori se regăseşte costul vieţii, sănătatea, preţurile imobiliarelor, traficul, poluarea, clima şi siguranţa cetăţeanului.

Costul vieţii

Indicatorul „costul vieţii” a înglobat preţurile de consum, precum alimente, transport şi utilităţi. Categoria nu a inclus şi costul chiriilor sau al ipotecilor. Din cele 582 de oraşe analizate, Cluj-Napoca s-a situat pe locul 170, urmat de Constanţa care se află pe 141, Braşov pe 131, Iaşi pe 129 şi Timişoara pe 124. 

Clujul se află la doar un punct distanţă de Bucureşti, care s-a situat în topul oraşelor cu privire la costul vieţii pe locul 171.

Poluarea oraşelor din România

Potrivit clasamentului realizat de Numbeo.com, Bucureşti este cel mai poluat oraş din România, fiind pe poziţia 279 din 353 de oraşe analizate. Capitala este urmată de Iaşi pe poziţia 186, Timişoara pe 172 şi Clujul pe locul 115. Cel mai nepoluat oraş din România este Braşov, care se situează  pe locul 73.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici