CNCD: Declaraţiile lui Tăriceanu invocate de Romani Criss nu sunt discriminatorii

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit, marţi, cu majoritate de voturi, că declaraţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu sesizate de către Romani Criss-Centrul Romilor nu sunt discriminatorii.

3 afișări
Imaginea articolului CNCD: Declaraţiile lui Tăriceanu invocate de Romani Criss nu sunt discriminatorii

CNCD: Declaraţiile lui Tăriceanu invocate de Romani Criss nu sunt discriminatorii

Potrivit CNCD, în urma analizei materialului probator şi a înscrisurilor aflate la dosar s-a decis, cu cinci voturi pentru şi două împotrivă, că faptele sesizate nu întrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminării aşa cum sunt reglementate prin Ordonanţa de Guvern privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discrimnare, republicată.

Opinie separată de aceasta a avut Haller Istvan şi preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, care au subliniat că referirea la apartenenţa etnică a unor persoane acuzate de săvârşirea unor infracţiuni constituie faptă de discriminare conform aceleiaşi OG, susţinând că declaraţiile reclamatului aduc atingere demnităţii persoanelor aparţinând comunităţii rome.

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat de către Romani CRISS-Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii cu privire la declaraţiile premierului, Călin Popescu Tăriceanu, apărute în presă, prin care acesta ar fi afirmat că romii din Italia comit infracţiuni în această ţară şi strică imaginea românilor care merg acolo să muncească cinstit.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici