CNN aruncă bomba: Surovikin a fost un membru VIP secret al grupării Wagner

Încep să iasă la iveală, din altă zonă decât cea a Kremlinului, motivele arestării generalului „Armaghedon”.

1434 afișări
Imaginea articolului CNN aruncă bomba: Surovikin a fost un membru VIP secret al grupării Wagner

Luptători Wagner asumaţi

Documente obţinute exclusiv de către CNN arată că generalul rus Serghei Surovikin, dispărut după rebeliunea ratată de sâmbătă, era un membru VIP secret al companiei militare private Wagner.

Dovezile au fost obţinute de Centrul de Investigaţii rusesc - un grup de investigaţii cu sediul la Londra finanţat de oponentul rus Mihail Hodorkovski - şi dezvăluie că Surovikin avea un număr personal de înregistrare în Wagner.

Surovikin, care a fost arestat pe motiv că ştia despre acţiunea Wagner, este listat împreună cu cel puţin 30 de alţi oficiali de top din Armată şi din Serviciile de Informaţiile ruse, care sunt şi membri VIP Wagner, potrivit Centrului.

Surovikin, comandantul decorat al Forţelor Aeriene Ruse, este poreclit „Generalul Armaghedon” pentru tacticile nemiloase adoptate în timpul campaniei aeriene în sprijinul guvernului Bashar al Assad din Siria.

El este una dintre cele mai respectate figuri din vârful forţelor armate ale ţării sale şi i se atribuie rol principal de început în „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cnn,
vip,
secret

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici