CNN: deţinuţi înrolaţi de ministerul rus al Apărării. Prigojin, „sărit” din schemă

Ministerul rus al Apărării ar înrola prizonieri care să fie trimişi să moară ca şi „carne de tun” în Ucraina, activitate care îi revenea până acum grupului de mercenari Wagner, a raportat CNN, relatând ultimul mesaj trimis către soţia lui de Viktor Sevalnev, condamnat pentru tâlhărie, dar întors acasă într-un sicriu.

862 afișări
Imaginea articolului CNN: deţinuţi înrolaţi de ministerul rus al Apărării. Prigojin, „sărit” din schemă

CNN: deţinuţi înrolaţi de ministerul rus al Apărării. Prigojin, „sărit” din schemă

Rănit la Soledar, unde îşi pierduse majoritatea tovarăşilor, bărbatul s-a temut să fie împuşcat şi i-a îndemnat pe ceilalţi deţinuţi să nu fie recrutaţi: „Mă vor lua să fiu împuşcat. Am pierdut mulţi camarazi. Amintiţi-vă: nu trimiteţi mai mulţi oameni aici. Destul, vor să ne omoare pe toţi”, mărturiile sale şi alte mărturii, notează CNN, par să indice o nouă strategie rusă: recrutarea deţinuţilor direct din ministerul Apărării, pe când anterior doar grupul Wagner o făcea.

Andriy Usov, de la serviciile de informaţii militare ucrainene, a confirmat că acelaşi lucru îi spune soldaţii ruşi capturaţi. Noua strategie face parte din ciocnirea dintre armată şi Prigojin, şeful Wagner. Liderii militari, spune Usov, îşi creează propria rezervă de deţinuţi în companii private controlate de minister.

Potrivit lui Vladimir Osechkin, de la Gulagu.net, se pare că ministerul înscrie prizonieri cu oferte mai favorabile decât Wagner. „Mulţi din Moscova sunt speriaţi de Prigojin – spune Oşechkin – ei înţeleg că el comandă o bandă, un grup criminal de mercenari şi asasini care pot face oricând cine-ştie-ce la Moscova”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici