CNPAS este obligată să informeze pensionarii despre majorarea pensiilor

Guvernul nu a iniţiat nicio campanie electorală cu bani din bugetul asigurărilor sociale, iar Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) este obligată, prin lege, să informeze pensionarii despre modificările apărute, a declarat, joi, ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

2 afișări
Imaginea articolului CNPAS este obligată să informeze pensionarii despre majorarea pensiilor

CNPAS este obligată să informeze pensionarii despre majorarea pensiilor

Păcuraru a adăugat că scrisorile care vor fi trimise îi vor informa pe beneficiari despre majorarea pensiilor, precum şi despre introducerea pilonului doi de pensii, iar costurile pentru expedierea lor vor fi suportate din bugetul CNPAS.

Fostul ministru a Muncii, Gheorghe Barbu (PD), a declarat, joi, că Guvernul a creat creat baza legală pentru campanie electorală din bugetul de pensii, aprobând, marţi, o ordonanţă prin care se vor transmite pensionarilor scrisori în care să fie anunţaţi că pensiile s-au majorat.

Fostul ministru al Muncii a dezvăluit că ordonanţa cuprinde, însă, un alineat potrivit căruia „cheltuielile efectuate pentru informarea populaţiei, respectiv tipărirea şi transmiterea unor informaţii legate de drepturile care se acordă în temeiul legii 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat”.

 

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici