Coaliţia pentru Familie: Votul Senatului pune capăt unei îndelungi aşteptări a societăţii

Votul Senatului de a revizui Constituţiea privind căsătoria între un bărbat şi o femeie pune capăt unei îndelungi aşteptări a societăţii, susţine Coaliţia pentru Familie, aducând mulţumiri senatorilor care au votat pentru ca poporul român să-şi poată exprima opinia prin referendum.

275 afişări
Imaginea articolului Coaliţia pentru Familie: Votul Senatului pune capăt unei îndelungi aşteptări a societăţii

Coaliţia pentru Familie: Votul Senatului pune capăt unei îndelungi aşteptări a societăţii

“Votul de ieri, 11 septembrie 2018, din Senatul României, pune capăt unei îndelungi aşteptări din societatea românească. Mulţumim tuturor senatorilor care au votat pentru ca poporul român să-şi poată exprima opinia, să-şi poată exercita suveranitatea prin referendum. Am ajuns, astfel, în faţa ultimei etape a lungului nostru drum pentru apărarea minţilor şi sufletelor copiilor noştri de intruziunea minciunii şi falsului unei ideologii radicale care vrea să-i înveţe că naturalul şi firescul sunt doar expresia unei aşa-zise prejudecăţi, şi nu fundamentul vieţii noastre ca fiinţe umane libere şi demne, capabile de frumuseţe şi dragoste, de demnitate şi moralitate”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX de Coaliţia pentru Familie.

Coaliţia pentru Familie susţine că va continua să se implice până la Referendum.

“Referendumul care se va organiza este şansa noastră istorică, acum, la o sută de ani de la Marea Unire, să ne reunim într-o imensă afirmare a libertăţii, demnităţii şi suveranităţii noastre ca popor, în concertul popoarelor europene. Referendumul nu este al niciunui partid, al niciunui lider politic, este al tuturor acelora care vor veni la vot pentru apărarea copiilor lor, pentru ca viaţa lor să fie scutită de minciuna ideologică a revoluţiei sexuale, de minciuna acelora care vor să ne reeduce pe toţi, părinţi şi copii. Trebuie acum ca noi să înţelegem cât de multă nevoie este de votul nostru, de prezenţa noastră, cât de multă nevoie au copiii şi nepoţii noştri de protecţia noastră şi de mobilizarea noastră pentru a le apăra drepturile şi viitorul”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează că pentru a atinge obiectivele Coaliţiei pentru Familie este necesar ca cel puţin 6.000.000 de oameni să meargă să voteze.

“Definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie în Constituţia României va face ca lumea noastră, societatea noastră, viaţa noastră să poată prezerva adevărul civilizaţiei noastre creştine. (...) Pentru a reuşi în încercarea noastră trebuie să fim cel puţin 6 000 000 de cetăţeni la vot”, se mai arată în sursa citată.

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Referendumul a fost cerut de Coaliţia pentru Familie.

„Prezentul act normativ îşi propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soţi” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituţia României ar putea să-l aducă în conturarea noţiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” şi dreotul fundamental al bărbatului şi al femeii de a se căsători şi a întemeia o familie. Dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie este privit ca un drept comun al bărbatului şi al femeii care, formând un cuplu, recunoscut prin căsătorie, pot întemeia în mod natural o familie. El nu poate fi conceput ca un drept al cărui conţinut să depindă în mod arbitrar de voinţa unilaterală doar a bărbatului sau doar a femeii”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 5 iulie, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, după ce judecătorii CCR au respins pe 19 iunie ca fiind inadminisibilă sesizarea formulată de şeful statului. Modificările aduse legii referendumului l-au scos din procedura organizării referendumului pe preşedintele României, având în vedere că Parlamentul elabora câte un proiect separat de lege de fiecare dată când se organiza un referendum, pe care şeful statului îl promulga sau îl putea retrimite la reexaminare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici