Cod galben cu probleme pentru Braşov şi Mureş. TRAFIC feroviar, blocat de un copac doborât de furtună/ Străzi şi subsoluri, INUNDATE după o ploaie de câteva minute

Mai multe străzi şi subsoluri de blocuri au fost inundate, sâmbătă, în Braşov, în urma unei ploi torenţiale care a durat câteva minute, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1552 afișări
Imaginea articolului Cod galben cu probleme pentru Braşov şi Mureş. TRAFIC feroviar, blocat de un copac doborât de furtună/ Străzi şi subsoluri, INUNDATE după o ploaie de câteva minute

Cod galben cu probleme pentru Braşov. Străzi şi subsoluri, INUNDATE după o ploaie torenţială de câteva minute

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pompierii au fost chemaţi să intervină cu motopompele pe străzile Carpaţilor, Sitarului, Pârâului, pentru a scoate apa din subsolurile unor blocuri.

”Intervenim şi la pasajul de la Hidromecanica, în centrul civic al oraşului, unde apa avea în jur de cinci centimetri. Acolo de fiecare dată când plouă mai mult sunt probleme. În total, se intervine în cinci locaţii din Braşov. Este o stradă principală, unde canalizarea nu a mai făcut faţă, fiind inundate mai multe subsoluri de bloc. Sunt mai multe echipaje, cu patru motopompe pe teren”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Ploaia torenţială a durat doar câteva minute.

Până duminică, la ora 23.00, judeţul Braşov se află sub avertizare cod galben, fiind anunţate cantităţi de apă însemnate, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Trafic OPRIT pe magistrala Braşov – Târgu Mureş după ce un copac a căzut peste linia ferată

Traficul feroviar pe Magistrala 400 Braşov – Târgu Mureş, la kilometrul 206, între staţiile Deda şi Topliţa, a fost reluat, sâmbătă, după o oră în care nu s-a putut circula din cauza unui copac căzut peste linia de cale ferată.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, după înlăturarea copacului de pe cale ferată, circulaţia feroviară pe Magistrala 400 Braşov – Târgu Mureş, a fost reluată.

Traficul feroviar a fost oprit, aproximativ o oră între staţiile Deda şi Topliţa, din cauza unui copac căzut peste linia de cale ferată.

Două trenuri de călători au fost oprite în tot acest timp în staţia Lunca Bradului, din judeţul Mureş.

Judeţul Mureş este sub cod galben de furtuni până duminică la ora 23.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici