COD GALBEN de ceaţă în Bucureşti şi 28 de judeţe din ţară. Circulaţie îngreunată pe Autostrada Soarelui, A1, A3 şi pe drumuri din mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru Bucureşti şi 28 de judeţe.

155 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ceaţă în Bucureşti şi 28 de judeţe din ţară. Circulaţie îngreunată pe Autostrada Soarelui, A1, A3 şi pe drumuri din mai multe judeţe

Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi 28 de judeţe în următoarele ore

Meteorologii avertizează că, duminică, până la ora 9.00, în Bucureşti se se va semnala ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 metri.

Tot până de ora 9.00 sunt vizate de avertizări judeţele: Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman şi Dâmboviţa, unde se va semnala local ceaţă ce va reduce vizibilitatea sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Alte avetizări Cod galben de ceaţă sunt valabile până la ora 10.00 în judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, iar până la ora 10.30 în mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, meteorologii avertizează că până la ora 11.00, se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m. în judeţele Covasna şi Harghita.

Ceaţă densă pe Autostrada Soarelui, autostrăzile A1, A3 şi pe drumuri din mai multe judeţe

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, duminică dimineaţa, pe Autostrada Soarelui, autostrăzile A1, A3 şi pe drumuri din mai multe judeţe, vizibilitatea fiind redusă pe alocuri sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe pe mai multe drumuri din judeţele Brăila, Buzău, Botoşani, Constanţa, Covasna, Călăraşi, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Tulcea şi Prahova traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind scăzută, pe alocuri, sub 50 de metri.

Fenomenul este întâlnit şi pe autostrăzile A1, A2 şi A3.

Astfel, şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent, să utilizeze luminile de întâlnire şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte.

Taguri:
cod galben,
ceaţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici