COD GALBEN de ceaţă pentru nouă judeţe şi Bucureşti

Metorologi au emis o avertizare de Cod galben de ceaţă valabilă duminică seara, până la ora 23.00, pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Prahova, Argeş, Ilfov şi inclusiv municipiul Bucureşti, precum şi pe A1 şi A2, drumurile europene şi naţionale aferente.

700 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ceaţă pentru nouă judeţe şi Bucureşti

COD GALBEN de ceaţă pentru opt judeţe şi Bucureşti (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Meteorologii spun ca va fi ceaţă pe arii extinse, iar vizibilitata va fi scăzută sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri.

Totodată, în contextul prognozei pentru perioada următoare, în care se anticipează precipitaţii mixte şi condiţii de formare a poleiului, Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să respecte regulile de circulaţie.

Potrivit prognozei meteorologice emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 13 – 19 ianuarie, se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de formare a poleiului cu precădere în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, spune Poliţia Română.

De asemenea, vântul va prezenta intensificări în zonele de munte şi în Banat, iar în zonele joase se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În aceste condiţii, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule: să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, gheaţă, zapadă bătătorită sau mâzgă şi să circule cu o viteză de maximum 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece; să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor; să respecte semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici