Cod galben de inundaţii în judeţele Botoşani şi Iaşi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă înlocuirea avertizării cod portocaliu pentru râul Miletin din judeţele Botoşani şi Iaşi, care a expirat joi, la 10.00, cu o avertizare cod galben, valabilă până vineri.

71 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii în judeţele Botoşani şi Iaşi

Cod galben de inundaţii în judeţele Botoşani şi Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Hidrologii prognozează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în intervalul 24.04.2008, ora 10.00 – 25.04.2008, ora 10.00, potrivit Ministerului Mediului.

Astfel, avertizarea cod portocaliu - depăşirea cotelor de inundaţie - pentru râul Miletin (judeţele Botoşani şi Iasi), instituită miercuri, s-a ridicat joi, la ora 10.00, şi a fost înlocuită cu o avertizare cod galben - depăşirea cotelor de atenţie -, valabilă până vineri.

De asemenea, avertizarea de cod galben de pe râurile Bahlui, Jijia şi Sitna (judeţele Botoşani şi Iaşi) se ridică de joi, de la ora 10.00, dar se menţine pe râul Prut, în sectorul Rădăuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici