Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din şapte judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din şapte judeţe ale ţării, avertizarea fiind valabilă până vineri seară la ora 24.00.

627 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din şapte judeţe

Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din şapte judeţe (Imagine Balazs Attila / Mediafax Foto)

Codul galben de inundaţii a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (sector aval confluenţă R. Negru - Sebeş Olt), R. Negru şi afluenţii mici ai Oltului din judeţele Covasna, Braşov şi Sibiu, Prahova – bazin superior, Teleajen – bazin superior (judeţul Prahova), Trotuş - bazin superior şi afluenţi (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău).

Potrivit INHGA, "fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Braşov şi Bacău".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici