COD GALBEN de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea, care va intra în vigoare duminică, la ora 12.00 şi va fi valabilă până luni, la ora 14.00.

530 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea

COD GALBEN de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, se instituie cod galben pe râurile din Dobrogea, din judeţele Constanţa şi Tulcea, începând de duminică, ora 12.00 şi până luni, la ora 14.00.

Pe râurile din Dobrogea care intră sub avertizarea cod galben se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

În avertizare se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de grad inferior ai râurilor pentru care a fost emisă avertizarea şi pe cursurile de apă necadastrate.

Meteorologii au emis o avertizare de ploi valabilă în toată ţara, duminică, între orele 4.00 şi 23.00.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pe parcursul zilei de duminică, aria ploilor se va extinde treptat în sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi averse, posibil însoţite de scurte intensificări ale vântului şi descărcări electrice. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici