COD GALBEN de ninsori şi viscol: Peste 15 maşini au fost avariate în timpul vijeliei în Capitală. Pompierii au avut 50 de intervenţii

Pompierii au avut 50 de intervenţii din cauza vijeliei, de vineri seară până sâmbătă dimineaţă, interval în care au fost avariate peste 15 autoturisme, au fost rupte 10 conductoare electrice şi au căzut bucăţi din 16 imobile, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

868 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ninsori şi viscol: Peste 15 maşini au fost avariate în timpul vijeliei în Capitală. Pompierii au avut 50 de intervenţii

COD GALBEN de ninsori şi viscol: Peste 15 maşini au fost avariate în timpul vijeliei în Capitală. Pompierii au avut 50 de intervenţii (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a precizat că intervenţiile de vineri seară până sâmbătă la ora 6.00 au vizat, printre altele, îndepărtarea unor copaci căzuţi pe autoturisme sau pe carosabil (20 de intervenţii), dar şi a unor elemente de construcţie desprinse de la case şi blocuri (16 intervenţii).

Angajaţii ISU Bucureşti au mai intervenit în cazul a 10 conductoare electrice sparte şi a patru stâlpi de electricitate rupţi.

Peste 15 maşini au fost avariate în Capitală din cauza furtunii din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării sunt, de vineri după-amiază până sâmbătă după-amiază, sub atenţionare cod galben de ninsoare şi vânt, care la rafală depăşeşte 60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Atenţionarea a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov şi Covasna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici