Cod galben de ploi şi furtuni în Moldova, Delta Dunării şi toate zonele de deal şi de munte

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben pentru judeţele din Moldova, Delta Dunării şi pentru toate zonele de deal şi de munte, unde de marţi, ora 12.00, până miercuri, la ora 21.00, se pot produce ploi abundente, intensificări de vânt şi grindină.

59 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi furtuni în Moldova, Delta Dunării şi toate zonele de deal şi de munte

Cod galben de ploi şi furtuni în Moldova, Delta Dunării şi toate zonele de deal şi de munte

"În intervalul 22 iunie, ora 12 - 23 iunie, ora 21, în Moldova, în Delta Dunării şi în toate zonele de deal şi de munte vor fi ploi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat şi pe arii restranse 50 de litri pe metru pătrat. Vor fi condiţii de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului în timpul ploilor", se arată în avertizarea emisă, marţi, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii menţionează că în celelalte regiuni aceste fenomene vor fi mai puţin frecvente.

Judeţele avertizate cu cod galben sunt Tulcea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Potrivit hărţii întocmite de meteorologi, ultimele 17 judeţe se vor confrunta doar parţial cu fenomenele anunţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici